Ez több mint ház, ez otthon...

Otthon. Család. Tárgyak. Emlékek.

2012. június 24., vasárnap

Cirmi és családja

Érdekes módon mi soha ki nem fogyunk cicákból. A gazdátlan, kitett cicuskák rendszeresen megtalálnak minket, s nemcsak állatrajongó gyerekeimnek, de nekem sincs szívem elüldözni őket. Aztán ismerősök cicaszaporulatát is sikerrel ránk lehet tukmálni. És mégsem szaporodik meg valahogy nagyon a számok, mert ahogy jönnek, úgy mennek. El-eltünedeznek, de jön másik helyettük.
Az első cicát a szomszédtól kaptuk, az akkor 3 évesnyi Fiam rögtön berakta a csap alá a gyanútlan kiscicát. Én vissza is vittem, mondván, várunk még 1-2 évet. Aztán nyávogó kismacskát találtunk az udvaron, akit senki sem akart a magáénak mondani. Így hát a miénk lett. Olyan volt, akár egy kiskutya: elkísért az oviba, meg vissza. Csunyuska volt szegény, fekete alapon sárgás foltokkal.
Aztán jött másik kettő, előző eltűnt, s már követni sem tudom, mikor melyik váltotta az előzőt. A nevüket is érdemes megemlíteni: volt Furi, Kasmi, Párduc, Lábalatt, Kaja, s mindezeket a neveket a gyerekek adták.
A jelenlegi cica elődje a Lábalatt volt, őt is befogadtuk, s Férjem vitte el a háztól véletlenül.
Lábalatt
 Kerestük is napokig, aztán a szomszéd vigasztalta meg kesergő Lányomat. Az ő cicájuk éppen "babát" várt, s egyet Hédinek ígért. A hófehér perzsa cicának 3 kicsinye lett: egy fehér, egy szürke, s egy fekete. A szürke lett a miénk, s az egyszerű Cirmi nevet kapta. 
Nagyon kedves, szeretni való lánycica ő.
Rojtosra tépte a filodendron leveleit



S mivel lánycica, idén tavasszal már kiscicákkal "ajándékozott" meg minket. Csak kettő lett, egy fekete meg egy szürke, kiköpött anyja. Annyira aranyosak, a csetlő-botló lépések után egyre elevenebbek és bátrabbak lettek, most már egyedül közlekednek le s fel a pincébe, ahova világra jöttek. Felváltva alszanak s esznek, hancúroznak, birkóznak. Mindkettőnek van már gazdája, legalábbis remélem, hogy tényleg elviszik őket, mert mindkettő kislány, s akkora macskaszaporulatot azért nem szeretnék. Pedig a feketét olyan szívesen megtartanám, olyan kis különleges, pufók, pihe-puha bundás szőrmók.
Hédi nevet is adott nekik, a fekete Tájla, a szürke egyszerűen csak Micu. Nem könnyű fotózni őket, mert folyton mozgásban vannak:-)


Mivel már önállóan esznek, jövő héten továbbadjuk őket. Máris tudom, hogy hiányozni fognak, de azt is, hogy sose fogyunk ki a cicákból:-)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyosak a cicusok :) Én is nagyon szeretem a macskákat, otthon gyerekkoromban mindig volt egy-kettő, sokat játszottam velük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katalin, aranyosak bizony! A szürkét már elvitték, de talán a fekete a miénk marad:-)
      Gyerekkorunkban mi is oda voltunk a macskákért, most már inkább az eszem vezérel, mint annak idején. Persze most is szeretem őket, de 1-2 bőven elég belőlük:-)

      Törlés